Print deze pagina

Georgia

Geschreven door

De reis naar de Verenigde Staten verliep goed, alleen de luchthaven in Atlanta was buitenmatig beveiligd.

Ze keken alleen wat vreemd, toen we met drie grote dozen in het hotel aankwamen, hier zaten onze fietsen in. Gelukkig dachten ze wel gelijk mee, door een ruimte aan te bieden voor de fietsen, uiteraard gratis. Zo hoefden ze niet op de kamer te blijven.

De volgende dag zijn wij vroeg vertrokken om onze camper op te halen. Helaas hadden wij het verkeerde adres doorgekregen. De persoon die op dat adres werkte, heeft toen voor ons uitgezocht waar wij wel moesten zijn. Het adres wat wij op hadden gekregen lag zuidelijk van Atlanta. Wij moesten ergens noordelijk zijn van deze stad. Alleen al aan taxikosten waren wij 250 dollar kwijt. Toen wij die dag naar Savannah reden hadden wij al een avontuur gehad.


Lang voordat Atlanta de hoofdstad van Georgia werd, werd deze eer toebedeeld aan de stad Savannah. In 1733 werd deze kuststad gesticht. Het centrum van de stad werd in 1966 een National Historic Landmark en is één van de grootste in de VS. Deze rijke geschiedenis plus de zuidelijke gastvrijheid maken dat Savannah een hele leuke stad is om te bezoeken! De populatie van de stad en de stedelijke agglomeratie wordt geschat op bijna 395.000.

In Savannah hebben we een AT&T bezocht om ons te voorzien van twee werkende mobiele telefoons. Diegene die wij hebben gekocht deden het ook daadwerkelijk in de winkel, daarna hebben ze het nooit meer gedaan. Die dag zijn wij ‘s middags begonnen aan de tocht.

De eerste dag hebben we nog 100 km gefietst, niet ver maar we waren tevreden.

We hebben die dag veel bomen gezien en soldaten, omdat we door militair gebied heen reden.

De eerste de beste dag werden we ook aangehouden door de politie. Hij waarschuwde ons dat het niet veilig was om daar te fietsen. De politieagent heeft nog nagekeken of alles goed was en heeft ons toen door laten gaan. Die avond hebben we op een camping gestaan waar we volledig aangekoppeld konden worden-dat heet stroom, water en riool.

We waren die avond van alle gemakken voorzien dus.

In de staten die hierop volgden waren de andere dagen niet veel anders, afgezien van het feit dat we het militair gebied na de eerste dag achter ons gelaten hebben.

Lees 2800 keer Laatst aangepast op maandag, 05 mei 2014 15:16

Gerelateerde items (op tag)

Volg ons op Facebook
Volg ons