Print deze pagina

Californië

Geschreven door

Californië was reeds goed bevolkt voor de Europeanen er toekwamen. De Indianen woonden er in kleine gemeenschappen van ca. 150 mensen, die door de Spanjaarden rancherias werden genoemd (van waar dan de naam "ranch" komt).

De Spaanse ontdekkingsreiziger Juan Rodriguez Cabrillo was de eerste Europeaan die in 1542 hedendaags California bezocht en het gebied opeiste voor Spanje. In 1579 verkende Sir Francis Drake het noorden van California, dat hij Nova Albion noemde en opeiste voor Engeland. Nochtans zou er geen Europese nederzetting gesticht worden gedurende bijna 200 jaar.

Ons doel was om in Los Angeles te eindigen. Dit werd onderweg sterk af geraden door lokale bevolking. Bovendien hadden wij een kaart gekocht waaruit bleek dat je met de fiets niet eens naar Los Angeles konden fietsen. We zouden dan soms de fietsen moeten inladen in de camper en stukken over de snelweg moeten rijden. Simpel weg omdat er geen andere weg, dan alleen snelweg die hiernaar toe gaat. We hebben toen maar besloten om naar San Diego te gaan.

 

 

Lees 2601 keer Laatst aangepast op maandag, 05 mei 2014 00:06

Gerelateerde items (op tag)

Volg ons op Facebook
Volg ons